Kööginurk: Pitsilised pannkoogid
Üks nädalavahetus, kui tuju oli täitsa null, tegin enda rõõmustamiseks pannkooki ja sõin neid pärast küünlavalgel. Kokkamine ja pannkoogid meega suutsid mu tuju parandada ning maitsesid niivõrd hästi. Loomulikult jäi neid teistele ka, ega ma siis kõike üksi ära ei jõudnud süüa. Kuigi ise olen üles kasvanud ema väikeste hapupiimapannkookide peal, siis need siin on rõõsast piimast, suuremat sorti ja õhukesed. Kahjuks ei mäleta enam kohta, kust retsept pärineb, sest see oli mu isiklikku retseptivihikusse ümber kirjutatud, kui allikale kuskilt jälile saan, siis kindlasti lisan.
Koostis:
200 g jahu
0,5 l piima
2 muna
20 g sulavõid
1 tl suhkrut
näpuotsaga soola
praadimiseks õli
Valmistamine (umb 7-9 pannkooki):
Kalla jahu suurde kaussi kuhja, sega soola ja suhkruga. Tee jahu keskele süvend. Süvendisse vala lahtiklopitud munad, mis on segatud piimaga. Vala segu joana, segades samal ajal pidevalt teise käega. Lõpuks sega hulka sulatatud või. Prae õlitatud kuumal pannil suured õhukesed pannkoogid.
Kommentaarid
Postita kommentaar