Kööginurk: Pirni-toorjuustukook

Taas oli Ingemari kord tööle kooki viia. Valisime seekord välja ahvatleva toorjuustukoogi. Ingemar oli peakokk ja mina abikokk ning koos saime selle koogi umbes 1,5 h valmis. Tööl olid sööjad kooki väga kiitnud ning ise sain ka tükikese maitsta - tõesti viis keele alla. Ja need füüsalid seal peal olid kirsiks tordil.


Vaja 24 cm lahtikäivat koogivormi.

Koostis (maitsestatud pirnid):
3 keskmise suurusega pirni (väiksemaid pirne läheb 4-5)
100 ml vett
70 g fariinsuhkrut
8 cl brändit

Vala vesi ja fariinsuhkur kastrulisse ning lase keema. Lõika pirnid neljaks ja puhasta seemnetest. Nüüd vala kastrulisse brändi ja lisa pirnid. Lase vaiksel tulel haududa umbes 15-20 minutit. Jahuta, kuid vedelikku ära minema viska.

Koostis (põhi):
1 pakk täisteraküpsiseid (Cran Cereal) (meie kasutasime ca pool pakki Digestive küpsiseid)
1suur spl võid (Digestive kasutades võiks panna veidi rohkem, et kokku hakkaks paremini)
näputäis soola

Purusta küpsised. Sulata või ning lisa koos soolaga küpsistele. Sega läbi ja suru lusikaga koogivormi põhja, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga. Küpsisepõhjale lisa pirnid (alumine, suurem osa vormi äärte poole ringis).

Koostis (kreem):
200ml vahukoort
100g suhkrut
600g toorjuustu
3 munakollast
4 zelatiinilehte
pirnide keetmisest järele jäänud siirupit

Kreemi tegemiseks varu kolm kaussi. Esimeses vahusta koor 50 g suhkruga. Teise kaussi pane toorjuust ja sega miksriga läbi. Kolmandas kausis vahusta munakollased 50 g suhkruga heledaks vahuks.
Aseta zelatiin 5 minutiks külma vette. Lase pirnisiirup korraks keema, võta tulelt ja sega sisse zelatiin. Nirista saadud siirup toorjuustule, samal ajal segades. Lisa munavaht ja vahukoor toorjuustule ning sega korralikult läbi. Seejärel vala kreem koogile ning jahuta mõni tund külmikus. Kaunistasime koogi füüsalitega.


Allikas: Toit & Trend september-oktoober 2013

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes