Kööginurk: Magus tšillikana munas praetud riisiga

Poes toidušhoppingut teostades hakkas hiinaka leti juures näppu magus tšillikaste, kus taga oli ka retsept, mis momentaalselt suu vett jooksma ajas. Seega lõpetas see kastmepakike muidugi minu poekorvis ja lõpuks meie laual ja kõhus. Tõsiselt hea asi tuli välja. Kõik sõid ja mõmisesid. Ise tegin selle toidu muidugi topelt kogustega, kuna näljaseid on meil kodus rohkem kui 2. Kahjuks ei saanud ma ise seda toitu ehk nii nautida, nagu oleks tahtnud (loe: nii palju ja kiiresti süüa, nagu oleks tahtnud), kuna samal päeval oli mul just hammas välja tõmmatud ja söömine seetõttu raskendatud. Aga teisest küljest, siis ongi olemas hea ettekääne seda toitu taaskord valmistada :)


Koostis (2 inimesele):
1 pakk Blue Dragon'i "Sweet Chilli & Garlic stir fry sauce" (võib asendada ka mõne muu taolise kastmega)
2 kanarinda (või 1 pakki kana kintsuliha)
50 g beebimaisi (sobib ka tavaline konservmais)
50 g suhkruhernest (asendasin külmutatud aedubadega ja sobis ideaalselt)
200 g riisi
1 muna
1 spl tumedat sojakastet
õli praadimiseks

Valmistamine:
Kuumuta wok- või praepannil 1 spl õli ning lisa parajateks ribadeks viilutatud kana. Prae kuni kana on pruunistunud, seejärel lisa mais (beebimaisi puhul viilud) ja hernes/aeduba. Lisa pakis olev tšillikaste (kui tahad rohkem kastet, lisa ka veidi vett) ning jäta 2 minutiks tasasel tulel hauduma.
Keeda riis. Kuumuta eraldi pannil 1 spl õli ning lisa muna. Sega korraks ja lisa pannile keedetud riis ning umb 1 spl sojakastet. Kuumuta riisi-muna segu läbi, umbes 2 minutit ning serveeri tšillise kanakastmega.
Head isu!

Allikas: Blue Dragon "Sweet Chilli & Garlic stir fry sauce" paki taga olev retsept

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes