Kööginurk: Vürtsikas tomati-läätsesupp

Täna õhtul jõuab sügis ametlikult kätte, ka ilmad on päris jahedaks muutunud. Uuest Toit & Trend ajakirjast jäi silma üks mõnus sügisene vürtsikas läätsesupp. Kohe tundus nii ideaalne sellisesse halli ja vihmasesse ilma, kus tahaks ennast pleedi sees teleka ette kerra tõmmata aurav supiports nina ees. Supp oli tõeliselt maitsev ja parajalt vürtsine, aga seda saab juba igaüks oma maitse järgi timmida.


Koostis:
2 dl punaseid läätsi
400 g purustatud tomateid
7 dl kanapuljongit
1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
1 spl oliiviõli
1 tl jahvatatud vürtsköömneid (kuna polnud parasjagu käepärast, asendasin tavalise jahvatatud musta pipraga, aga seda ei pannud siis mitte tervet teelusikatäit, vaid ikka ettevaatlikult oma maitse järgi)
1 tl jahvatatud koriandrit
paksu jogurtit või hapukoort
maitserohelist

Valmistamine:
Kuumuta pannil õli ja hauta sibulat mõni minut. Lisa hakitud küüslauk ja vürtsid ning kuumuta kõik läbi. Kalla juurde läätsed, tomatikonserv ja puljong. Lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning hauta umbes 10 minutit, kuni läätsed on parajalt pehmed. Serveeri paksu jogurti või hapukoorega ning raputa peale maitserohelist.

Allikas: ajakiri Toit & Trend september-oktoober 2013

Kommentaarid

  1. Supp juba keeb. Kõhklesin natuke, kas teha ühe Naistekast leitud türgi läätsesuppi või seda siin. Lõpuks langes kaalukauss siiski tuttavamale variandile. Ei leidnud ka oma piparmündivaru kohe üles, et seda jahvatada (türgi variant nõudis). Just maitsesin, tundub, et tuleb päris hea :). lasen veel natuke keeda ja siis juba sool ja koor. Ahjaa, akna taga ongi sügisene tuul ja vihm. Aitäh.

    VastaKustuta
  2. Tore, et kirjutasid. Mul on nii hea meel, et supp meeldis. See oli tõesti väga maitsev ja soojendav. Hakkasin siin mõtlema, et tegelikult mul veel pool pakki läätsesid järgi, peaks lähiajal veel miskit head läätsedest tegema :) Äkki on mingeid soovitusi?

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes