Kööginurk: Suitsukanapirukad hallitusjuustuga
Õudne pirukate isu tuli peale, niisiis ei aidanudki miski muu, kui tuli neid ise tegema hakata. Olin veidi mugava/laisa võitu ja ei viitsinud lehttainast ise vorpima hakata. Läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin taigna poest. Sellevõrra said suus sulavad pirkud kiiremini valmis ning pintslisse pistetud :)
Koostis (10 tk):
400 g lehttainast
Täidis:
1 suitsukanakints
1 dl väikeseid kappareid (asendasin soolvees mustade oliivide tükikestega)
100 g Merevaiku (või kitsetoorjuustu)
100 g valge- või sinihallitusjuustu (või kitsejuustu)
määrimiseks 1 muna
pealepuistamiseks 1-2 spl seesamiseemneid
Valmistamine:
Rulli tainas õhemaks, lõika 10x10 suurusteks ruutudeks.
Sega tükeldatud kana ja juust pehme toorjuustuga, lisa kapparid ja tõsta täidis ruutude keskele. Keera tainapool peale nii, et saad kolmnurgad. Vajuta ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munaga ja puista üle seesamiseemnetega.
Küpseta 225 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Allikas: Pille Enden, Lia Virkus ja Tiina Lebane "Parimad kodused pirukad" 2013
Kommentaarid
Postita kommentaar