Kööginurk: Suitsukanapirukad hallitusjuustuga

Õudne pirukate isu tuli peale, niisiis ei aidanudki miski muu, kui tuli neid ise tegema hakata. Olin veidi mugava/laisa võitu ja ei viitsinud lehttainast ise vorpima hakata. Läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin taigna poest. Sellevõrra said suus sulavad pirkud kiiremini valmis ning pintslisse pistetud :)


Koostis (10 tk):
400 g lehttainast

Täidis:
1 suitsukanakints
1 dl väikeseid kappareid (asendasin soolvees mustade oliivide tükikestega)
100 g Merevaiku (või kitsetoorjuustu)
100 g valge- või sinihallitusjuustu (või kitsejuustu)
määrimiseks 1 muna
pealepuistamiseks 1-2 spl seesamiseemneid

Valmistamine:
Rulli tainas õhemaks, lõika 10x10 suurusteks ruutudeks.
Sega tükeldatud kana ja juust pehme toorjuustuga, lisa kapparid ja tõsta täidis ruutude keskele. Keera tainapool peale nii, et saad kolmnurgad. Vajuta ääred kahvliga kinni. Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri pealt munaga ja puista üle seesamiseemnetega.
Küpseta 225 kraadises ahjus 10-15 minutit.


Allikas: Pille Enden, Lia Virkus ja Tiina Lebane "Parimad kodused pirukad" 2013

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes