Kööginurk: Kana vormiroog

Kuna selle nädala algusest on käes minu esimene ametlik puhkus, siis on aega ka üht-teist köögis valmistada. See on üks imelihtne ja suvine roog kuumadeks päevadeks, kui tahaks süüa midagi kerget. Kindlasti kuulub see ka minu lemmiktoitude hulka. Retsept pärineb mingisugusest vanast ETK reklaambrožüürist, kus rubriik "Kokkame koos", kuid minu variant on sellest siiski veidi erinev :)


Koostis:
4 kanakoiba (seekord olid meil poolkoivad)
2 dl riisi (kui pakis on riis portsjonikotikeste sees, siis 2 kotikest riisi)
1 pakk (400 g) külmutatud köögivilju (ise olen kasutanud nt seda köögiviljasegu, kus sees lillkapsas, brokkoli ja porgand, aga neid on saada erinevaid, niiet valida endale meelepärane)
7 dl vett
1 kanapuljongikuubik
1 tl karripulbrit
2 spl ketšupit
veidi soola ja broilerimaitseainet koibade maitsestamiseks

NB! Oleme teinud ka vastupidiselt retsepti kogustele ja pannud 1 koti riisi ning 2 pakki aedvilju :)

Valmistamine:
Määri ahjuvorm võiga. Puista põhjale riis ja köögiviljasegu. Keeda vesi ja valmista puljongikuubikust puljong, lisa karripulber ja ketšup. Vala puljong vormi. Maitsesta kanakoivad vähese soola ja broilerimaitseainega ning aseta ahjuvormi riisi ja köögiviljasegu peale. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 1 tund.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes