Kööginurk: Arktiline rull vaniljejäätise ja šokolaadiga

Kuna Kati oli eelnevalt seda rulli valmistanud (vt siit) ning soovitas meilgi proovida, siis võtsin selle oma sünnipäeva menüüsse. Tegu oli küllaltki lihtne ja mitte eriti aega nõudev, seega sobis ideaalselt sünnipäeva kiiresse hommikupoolikusse. Rulle tegin igaks juhuks lausa kaks, et keegi ilma ei jääks. Poolteist rulli läks sünnipäeval nagu niuhti ja ülejäänuga saime maiustada veel järgmisel päeval. Üks äärmiselt huvitav lahendus rullbiskviidile, mille peale ei oskaks ise tullagi ja sobib nii ideaalselt magustoiduks soojal suvepäeval. Niisiis soovitan ka mina omalt poolt rull kindlasti ära proovida.


Koostis:
3 muna
100 g suhkrut
2 spl küpsetuspulbrit
30 g maisijahu
15 g kakaod
50 g tuhksuhkrut

1 liiter vaniljejäätist (minul kulus sellest umb kolmveerand, aga oleks ka terve ära mahutanud)
50 g tumedat riivitud šokolaadi

Valmistamine:
Vahusta munad koos suhkruga vahuks (nii et oleks ikka valge, ligi 2x mahult suurem, võtab oroginaalretsepti kohaselt ca 10 minutit). Teises kausis sega omavahel maisijahu, küpsetuspulber ja kakao. Seejärel ühenda kausside sisud omavahel (soovitan jahusegu munavahu hulka segada tasakesi lusikaga, mitte mikserdades, nii jääb kohevam).
Laota mass ahjuplaadile (küpsetuspaberiga kaetud) nii 30x30 cm suuruseks ruuduks. Mass ei vaju küpsemisel enam laiali, vaid jääb selliselt nagu jätad (nii seisab küll retseptis, kuid minul vajus küpsedes mass plaadil laiali, samas aga ei mõjuta see tegelkult lõpptulemust). Küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 10 minutit või kuni sisse torgatud tikk jääb puhtaks.

Vahepeal võta jäätis sulama ning riivi šokolaad.
Aseta lauale valmis teine puhas küpsetuspaber, kata see tuhksuhkruga. Kui ahjus olev biskiviidilaadne tainas on valmis, kummuta see puhtale paberile ning eemalda ettevaatlikult selle küljest paber. Lase mõni minut jahtuda. Seejärel kata biskviit pehmenenud jäätisega ning riivitud šokolaadiga ning keera ettevaatlikult rulli nagu rullbiskviit. Keera kogu rull laual olnud paberi sisse ning aseta sügavkülma vähemalt tunniks.
Enne serveerimist võiks kook toatemperatuuril 10-15 minutit nö sulada. Serveerimisel võib lisada ka veel ekstra tuhksuhkrut.


Allikas: Nordic Bakery Cookbook

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes