Kööginurk: Mee-laimimarinaadis šašlõkk ja mõnus jaanipäev

Jaanipäev möödus meil sel aastal väga mõnusalt. Üks õhtu käisime aleviku jaanipeol tammikus, kus imetlesime lõket ja keerutasime süldibändi lugude järgi jalga. Jaanilaupäeva veetsime sugulaste aias grillides ja tšillides. Kõik valmistasid miskit toidupoolist omalt poolt kaasa niiet laud oli lookas heast-paremast, õhtul tegime muidugi ka lõket ja käisime saunas. See oli tõesti üle mitme aasta üks mõnusamaid jaanipäevi.
Üks õige jaanipäev ei saa mööduda korraliku endavalmistatud lihata. Nii võtsimegi taaskord ette marinaadi tegemise. Kaelakarbonaad oli meil juba aegsasti sügavkülma varutud ja enamus marinaadiks vajaliku leidsime ka kodust, väljaarvatud laim ja soja. Retsepti võtsime seekord juunikuu Maretist (2013). Marinaaditegu on tõesti imelihtne ning poe sašlõkkidega ei anna võrreldagi, enda oma on ikka 100 korda parem!!!


Koostis:
700 g seafileed (ka kaelakarbonaad sobib väga hästi)
6 sl soja
4 sl mett
2 sl oliiviõli
1 laimi pressitud mahl
4 purustatud küüslauguküünt
2 sl peterselli
soola ja pipart

Valmistamine:
Lõigake fileest õhukesed viilud (või siis parajad tükid vardasse ajamiseks). Segage kokku ülejäänud ained (väljaarvatud sool ja pipar) ning pistke liha marinaadi. Laske külmkapis kaane all üleöö maitsestuda. Puhastage liha üleliigsest marinaadist, maitsestage soola ja pipraga ning küpsetage grillil valmis.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes