Kööginurk: Balsamico-marinaadis kesksuvised maasikad

Papsi sünnipäevaks sai katset tehtud millegi põnevaga. Nimelt marineerisime seekord maasikaid. Niimoodi on palju huvitavam maasikaid serveerida ja süüa, kui lihtsalt kotist või kausist neid suhu loopida ja mekk oli samuti hoopis teine. Retsept pärineb 2013. aasta Mari juunikuu numbrist. Arvamusi selle magustoidu suhtes oli sööjate hulgas seinast seina. Osadele maitses kohe väga-väga, minule isiklikult jäi häirima nats piparmündilehed, mida äkki panin liiga palju. Teinekord katsetaks mündilehtede asemel värske basiilikuga. Igatahes tasub ära proovida, maitseelamus missugune.


Koostis:
500 g maasikaid, puhastatud ja tükeldatud
4 spl balsamico-kreemi
3-4 spl mett (sõltuvalt maasikate magususest)
Värsket hakitud münti, basiilikut või melissi
Soovi korral veidi värskelt jahvatatud musta pipart
Serveerimiseks suhkru ja vanillisuhkruga segatud paksu jogurtit või vanillijäätist

Valmistamine:
Sega omavahel balsamico ja mesi ning kalla maasikatele. Lase marineeruda umb 1 tund. Serveeri koos värskete hakitud ürtidega ning hästi põneva maitse annab kooslusele veel maasikatele raputatud must pipar. Juurde paku kas vanillimaitselist paksu jogurtit või vanillijäätist.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes