Kööginurk: Rabarberivorm kaera-purukatte all

Värske rabarber oma aiamaalt vajab hävitamist, ning üks rabarberist pakatav vorm sobib seda ülesannet täitma lausa suurepäraselt. Ühtlasi on tegemist ka minu esimese katsetusega oma hiljuti hangitud Liia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Suvetoidud". Tegemist oli väga mõnusa maiusega ja jäätis sobis sinna kõrvale valatult - mõnus magusa ja hapu kooslus. Kui aias rabarberiuputus nagu meil, tasub see kindlasti järele proovimist.


Koostis:
600 g rabarbereid
1,5 dl suhkrut
0,5-1 tl jahvatatud ingverit (mul jäi see lisamata, kuna polnud käepärast võtta)
2 tl kaneeli

Purukate:
150 g võid
2,5 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
1,5 dl suhkrut

Serveerimiseks:
vanillijäätist või vahukoort

Valmistamine:
Koori ja tükelda rabarberid ning pane potti. Lisa suhkur ja ingver ning keeda 5-6 minutit (rabarber peab jääma veidi krõmps). Lase segul pisut jahtuda. Tõsta võitatud ahjuvormi (või koogivormi) ja puista üle kaneeliga. Näpi või koos jahuga ühtlaseks puruks. Lisa kaerahelbed ja suhkur, sega läbi. Puista saadud kate vormi rabarberite peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit kuni maius on krõbe ja kuldne. Serveeri leigena koos külma vanillijäätise või vahukoorega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes