Kööginurk: Vürtsine kana-kookospiimasupp

Viimasel ajal on aset leidnud üks suur kõhu piinamine. Mitmete juubelite lookas lauad, grill, hommikused õgimised hiinakas ja loetelu võiks veel pikalt jätkuda. Niisiis tuli isu millegi kerge järele ning mis oleks selles olukorras ühest maitsvast supist parem. Retsept jaanuari / veebruari 2013 Toit & Trendist oli juba ammu oma järjekorda ootamas ning nii see supi vaaritamine alguse sai. Vaatamata sellele, et retseptis olevat kalakastet mul kohalikust kauplusest saada ei õnnestunud, tuli supp super maitsev ja sai suht momentaalselt otsa :)


Koostis (4-5 inimesele):
õli
250 g pruune šampinjone
pöidlasuurune jupp värsket hakitud ingverit
3 küüslauguküünt, hakituna
1-2 peeneks hakitud tšillipipart või 1 tl jahvatatud tšillipipart
7 dl kanapuljongit
400 ml kookospiima
4 tl kalakastet
1 tl suhkrut
300 g kanafileed
värsket laimimahla
hakitud koriandrit
rohelist sibulat

Valmistamine:
Kalla õli potti või pannile. Kuumuta. Lisa tükeldatud seened ning ingver, küüslauk ja tšillipipar. Küpseta mõni minut. Kalla juurde kanapuljong, kookospiim, kalakaste ja suhkur. Lase keema tõusta. Alanda kuumust ning keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit. Lisa tükeldatud kanafilee, keeda 1-2 minutit, kuni kana on läbi küpsenud.
Serveerimisel lisa hakitud koriandrit ja sibulat ning pigista supi sisse laimimahla.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes