Kööginurk: Vanaema liharullid nõgese ja karulauguga

Raamatukokku saabus uus Ragne Värgi ja Andra Kalda kokaraamat "Retseptisahtel käsitöökapis" ja krabasin siis selle kohe koju, et sealt midagi head katsetada. Esimese asjana jäid silma need mõnusad liharullid, mis üllatasid oma lihtsuse ja väheste koostisainete poolest, kuid samas tundusid väga head. Muidugi tekkisid meil liharullide valmistamisel retsepti väikesed muudatused, sest nõgeseid ei viitsinud keegi korjama minna ja no mina, nagu alati, ajasin muidugi karulaugu murulauguga segamini ja nii sattusidki lõppudelõpuks toidu sisse mõlemad :) Aga rullid tulid vääga maitsvad välja!




Koostis (kahele):
3 seakaelakarbonaadi viilu
250 g tomatikastet (kasutasin segamini tomatipastat ja Salvesti teravamaitselist tomatikastet, aga ma arvan, et retseptis on mõeldud siiski puhast tomatipastat)
4 küüslauguküünt
1 peotäis hakitud karulauku
1 peotäis nõgeselehti
soola, pipart
2 tl suhkrut


Valmistamine:
Tambi lihaviilud veidi õhemaks. Raputa peale soola ja pipart ning pressi igale lihaviilule 1 küüslauguküüs (mina lihtsalt viilutasin need ja ladusin lihale). Määri igale viilule 1 tl tomatikastet ning jaota peale hakitud karulauk (ja/või murulauk) ja nõgeselehed (mis on eelnevalt keeva veega üle valatud ja nõrutatud). Keera lihaviilud rulli ning seo niidiga kinni (mina kinnitasin need hambatikkudega). Pane ülejäänud tomatikaste väikesesse potti, pressi juurde viimane küüslauguküüs, lisa soola, pipart ja suhkrut (mina ei lisanud neid, kuna kasutasin juba eelmaitsestatud tomatikastet) ning kuumuta keemiseni. Tõsta liharullid ahjuvormi ning kalla kastmega üle. Küpseta 180 kraadi juures tund aega. Ideaalselt sobiks sinna kõrvale värske salat ja kartulipuder.

NB!

  • Talvisel perioodil asenda karulauk ja nõgesed rukola ja erineva maitserohelisega.
  • Liharulli sisse võid pista ka porgandikangi ja suitsupeekoniriba.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes