Kööginurk: Tagliatelle krevettide ja suvikõrvitsaga

Pearoaks valmis meil lihtne ja maitsev pasta, mille retsepti leidis Ingemar minu kokaraamatust "Vahemere köök. 500 tervislikku ja maitsvat rooga". Kuid erinevalt retseptist, kus kasutati farfalle'sid, otsustasime meie minna veidi keerukamat teed pidi ning valmistada pasta täitsa ise. Kuna teadsime, et Katil on pastamasin olemas ning teadsime ka seda, et omatehtud pasta on ikka kordades poe omast maitsvam, oli asi otsustatud. Pasta tegu võttis küll veidi rohkem aega, aga tasus end kuhjaga ära ning põnevust ja uudistavaid pilke köögis oli päris palju. Külalised kiitsid taevani.


Koostis:
Pasta (6-8 inimesele):
500 g durumnisujahu (eriti kindel valik on Myllyn Paras firma oma, saab Prismast)
5 muna (tagavaraks võiks kapis veel igaks juhuks paar muna leiduda)
natuke soola

Kaste:
400 g suvikõrvitsat
1 sibul
4 spl võid
soola
värskelt purustatud pipart
400 g krevette
125 ml vahukoort
2 spl peeneks hakitud peterselli

Valmistamine:

Pasta:
Kalla jahu kaussi, tee keskele süvend ning löö kõik munad sinna sisse. Lisa veidi soola. Hakka kahvliga ringikujuliselt tainast segama, kui enam kahvliga ei saa, jätka segamist ja sõtkumist käega. Sõtku kuni tainas on ühtlane ja elastne (näpuga tainapätsi auku torgates peaks see tagasi tõusma). Kui tainas jääb liiga kuiv, võib lisada veel ühe muna, kui liiga vedel või nätske, lisada jahu. Et kergem sõtkuda oleks, võib tainapätsi pooleks murda ja need eraldi sõtkuda. Kui tainas on valmis, mässi päts(id) toidukilesse ja pane 30 minutiks kuni 1 tunniks külmkappi . Valmista pastamasinaga tagliatelled (kindlasti tee masinast tulnud tagliatelled jahuga kokku, et nad üksteise külge ei kleepuks). Vahepeal pane pastavesi keema, ning lisa vette ka veidi soola. Tõsta pasta keevasse vette ning keeda, kuni pasta on al dente. Isetehtud värske pasta keeb väga kiiresti pehmeks. Lõpuks kurna ning lisa pastale törts oliiviõli.


Kaste:
Pese ja puhasta suvikõrvits(ad) ning tükelda kuubikuteks. Haki sibul peeneks ning prae keskmisel tulel suuremal pannil võiga umbes 5 minutit kuni sibul on pehme. Lisa suvikõrvits sibula hulka ning maitsesta soola ja pipraga. Kata kaanega ja lase keskmisel tulel 10 minutit valmida, samas aegajalt segades. Lisa krevetid ning lase veel 5 minutit podiseda. Lisa vahukoor, sega ja kuumuta läbi. Lõpuks võib pasta lisada kastme hulka ning need segi segada, kuid meie näiteks serveerisime neid eraldi. Puistata üle hakitud peterselliga ja voilà!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes