Kööginurk: Tummised šokolaadimuffinid

Leidsin Silja toidublogist (millel ma ikka silma peal hoian) väga isuäratavad ja lihtsad muffinid. Erinevalt Siljast, olen mina väga suur muffinisõber ja kui kuskil kohtan head retsepti siis tuleb see loomulikult ka kohe järgi proovida. Tulemuseks olid väga mõnusa konsistentsiga rikkalikult šokolaadised ja pähklised muffinid, mida kõik kiitsid.


Koostis:
80 g võid
100 g tumedat šokolaadi
130 g heledat muscovado suhkrut (asendasin fariinsuhkruga)
3 muna
80 g jahu (võib kasutada ka nt riisijahu)
näpuotsatäis soola
100 g hakitud tumedat või valget šokolaadi
50 g Kreeka, pekaani- vm pähkleid

Valmistamine:
Haki või ja 100 g šokolaadi tükkideks ning sulata kas vesivannil, paksupõhjalises potis pidevalt segades või mikrolaineahjus. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa sulatatud šokolaad ja vahusta ühtlaseks. Sega sool jahu hulka ja lisa segades ülejäänud tainale. Haki ülejäänud 100 g šokolaadi ja pähklid ning sega samuti taina hulka.
Jaga tainas 12 silikoonist või pabervormiga vooderdatud muffinivormi. Vormid võib enam-vähem ääreni täis panna, sest tainas ei kerki küpsetamise ajal eriti palju, jahtumise ajal aga vajuvad muffinid väiksemaks.
Küpseta ahjus 190 kraadi juures 20 minutit kuni tainas on tahenenud. Lase muffinitel vormis umb 10 minutit jahtuda ning tõsta seejärel vormist välja, et need lõplikult maha jahutada.
Kaunistuseks sõelu peale kas tuhksuhkrut või kakaopulbrit. Muffinid on väga maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes