Kööginurk: Vürtsikad porgandipirukad linnulihaga

Porgandihävitamise aeg!!! Kodus vaatavad vastu oma aiamaa porgandid, mis ähvardavad närtsima hakata. Et seda ei juhtuks, tuleb nad kiiremas korras ära süüa. Kas niisama värskelt ja toorelt krõbistades või siis millekski eriti maitsvaks teisendades. Seda viimast ma siis üritasingi mõni aeg tagasi teha porgandipiruka näol. Mina, kes ma eriline porgandipiruka sõber ei ole olnud, avastasin, et kodus tehtud pirukad on ikka tõsiselt head. Nii võtsingi ette "OmaMaitse retseptiraamatust" pärit retsepti ja tulemus oli tõesti maitsev. Järgmine kord aga tahaksin isiklikult teha sinna mõningaid väikseid muudatusi, timmida retsepti vastavalt oma maitsele (võib-olla vähendada apelsini koore ja seesamiseemnete kogust ja lisada ehk sibulat jms nipet-näpet).


Koostis:
1 kg lehttainast (ise kasutasin pärmi-lehttainast)
350 g linnuliha (broiler, kalkun, part)
350 g ehk kolm keskmist porgandit
50 g peekonit
jupp tšillit
10 tera koriandrit
1 apelsini koor
2 tl seesamiõli soovi korral
3 spl mascarpone't või Merevaiku
1 dl röstitud seesamiseemneid
Tai basiiliku või koriandrilehti
soola ja pipart
1 muna

Valmistamine:
Haki linnuliha tükkideks ja lõika porgandid peenikesteks ribadeks (mina riivisin jämeda riiviga). Tükelda peekon ning pane pannile. Prae, tõsta juurde linnulihatükid ja küpseta õrnalt kuldseks. Lisa hakitud tšilli, purustatud koriandriseemned, riivitud apelsinikoor, porgandiribad ning soovi korral seesamiõli. Kuumuta, kuni porgand on poolpehme. Soovi korral võid mõne lonksu apelsinimahla lisada, et porgandil oleks hõlpsam haududa.
Jahtunud pannisegule sega hulka Merevaik või mascarpone (mina panin terve topsi Merevaiku). Rösti kuival pannil seesamiseemned ja lisa needki. Maitsesta värske Tai basiiliku või koriandrilehtedega (need jäid minu pirkudest kahjuks välja). Jahvata veel pisut pipart ja raputa soola sekka, kui maitse nõuab.
Rulli lehttainas õhemaks ja lõika ruutudeks (NB! lehttainast ei tohi kiirustades sulatada - nii muutub see tõrksaks ja teil ei õnnestu valmistada kohevaid krõbedaid pirukaid). Tõsta täidis keskele ning suru sõrmedega servad kinni. Viimistle kahvlivajutustega.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus pealt kuldseks ja kutsuvaks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes