Kööginurk: Pelmeenivorm brokoli ja kirsstomatitega

Uskumatu, et ma selle peale ise varem tulnud ei olnud! Nii geniaalne, nii lihtne ja nii maitsev. Kui seda retsepti Naistelehes (9. nov 2012) nägin, oli asi otsustatud. Järgmine päev oli vorm laual! Kui sellised head asjad nagu pelmeenid, sinihallitusjuust, kirsstomatid ja brokoli kokku panna, peab olema ka tulemus ei midagi vähemat kui suurepärane.


Koostis:
350 g pelmeene
1,2 l vett
2 spl toiduõli
100 g kirsstomateid
100 g brokoliõisikuid
4 dl piima
2 spl võid
2 spl nisujahu
75-100 g sinihallitusjuustu
soola


Valmistamine:
Keeda pelmeenid rohkes soolaga maitsestatud ja tilga õliga "pehmendatud" vees valmis. Nende keemise lõpupoole viska samasse potti ka brokoliõisikud. Kurna ning kummuta kõik ahjuvormi.
Kuumuta pannil sortsuke toiduõli. Kalla piim kaanega suletavasse purki, lisa jahu ning loksuta tükivabaks. Nirista piima-jahusegu kuumale pannile, sega pidevalt, maitsesta soolaga, murenda juurde sinihallitusjuust ja lase kaste keema. Kalla see pelmeenidele ja brokolile. Kirsstomatid laota teiste osiste vahele. Küpseta rooga ahjus 200 kraadi juures 30-35 min.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes