Kööginurk: Täidetud kaelakarbonaad kuivatatud ploomide ja sarapuupähklitega

Pearoaks oli Ingemari dirigeerimisel valminud täidetud kaelakarbonaad (meil oli tegelikult tegu hoopis seavälisfilee tükiga, niiet mõlemad variandid sobivad). Inspiratsiooni liha tegemiseks saime Andrues Vana raamatust "Kuidas kokata", kuid suuremalt jaolt oli tegu omaloominguga. Liha tuli ülimaitsev, pehme ja mahlane... Koguseid ma ei hakka panema, sest mehed tegid selle täiesti umbes ja eks kõik olene ka lihatüki suurusest. Kuid nii ongi loomingulisem kokata :)


Koostis:
kaelakarbonaad või seavälisfilee tükk
või
kuivatatud ploomid
sarapuupähklid
pipar, sool, suhkur

Valmistamine:
Lõika terava noaga pikkikiudu lihasse pragu nii, et liha jääb otstest kinni, moodustades lihast "paadi". Sega või, ploomid, pähklid ühtlaseks seguks ja maitsesta pipra, soola ja veidikese suhkruga. Täida lihasse lõigatud vagu seguga ja seo liha nööriga kokku. Maitsesta liha ka pealt. Liha ahjusoleku aeg sõltub lihatüki suurusest ja ahju eripärast. Meie kaks lihatükki olid ahjus kokku umbes 3 tundi, alguses fooliumiga kaetuna 180 kraadi juures circa 2 tundi ja siis ilma fooliumita 200 kraadi juures veel tundaega, et liha korralikult pruunistuks. Vahepeal peaks paar korda ka liha leemega kastma.


Ootus tasub ennast kuhjaga ära!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes