Kööginurk: Pasta tomatikastmes

See aasta oli tõsiselt hea kartuliaasta, seega põhiline toit laual on koosnenud juba pikemat aega kartulist. Kuid vahepeal tahaks vaheldust saada ja isu lihtsa pastaroa järele järjest kasvas. Nii tuligi mõte midagi imelihtsat ja head valmistada. Retsept on pärit Andrues Vana raamatust "Kuidas kokata". Nagu juba raamatu nimi reedab, on see mõeldud algajale kokkajale, seega toidud on samuti lihtsamast lihtsamad. Seda pastakastet olen ka enne korduvalt teinud ning ikka ja jälle leiab see tee meie pere toidulauale - sellised asjad räägivad enese eest :)



Koostis:
400 g hakkliha
300 g purustatud tomateid
2 spl tomatipastat
sibul
2-3 küüslauguküünt
basiilik
100 ml vahukoort (soovi korral)
sool, pipar, suhkur

Valmistamine:
Pruunista pannil õlis hakkliha, lisa ülejäänud ained, sega ja lase vaiksel tulel haududa 15-20 min. Maitsesta soola ja pipraga, lisa ka pool teelusikatäit suhkrut, et tasakaalustada tomati happelist maitset. Soovi korral lisa kastme maitse pehmendamiseks vahukoort (ise olen ka ilma vahukooreta teinud ning tulemus on olnud väga hea). Serveeri keedetud pastaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes