Kööginurk: Kõrvitsa ja valgešokolaadi tort

Magustoiduks oli meil midagi väga põnevat ja sügisest. Mitte keegi ei olnud sellist kooslust nagu kõrvits ja valgešokolaad kunagi maitsnud, nii ei osatudki sellest algul midagi arvata. Pigem oldi sellisel kahtleval positsioonil, et mis sellest küll välja peaks tulema. Aga seekord pidi retsepti autorit, Maru, usaldama ja uskuma, sest kook tuli tõepoolest väga hea. Retsept ongi pärit Maru kokaraamatust "Maru maitsev maailm".


Koostis:
Tainas:
7 dl jahu
100 g võid
1 dl (fariin)suhkrut
1 pisem muna
1 dl mandlipuru

Kate:
300 g kõrvitsat
2 spl vahtrasiirupit või mett
1 dl suhkrut
0,5 tl kaneeli
4 munakollast
1,5 dl vahukoort
150 g valget šokolaadi
250 g mascarpone't

Valmistamine:
Mudi muretaina komponendid omavahel kokku (lisa taina sidumiseks veidi vett, et saaks teha palli), keera toidukilesse ja suuna külmikusse tahenema.
Puhasta kõrvits seemneist. Lao kõrvitsatükid (ei pea koorima) küpsetuspaberile ja küpseta 180 kraadises ahjus pehmeks. Lase jahtuda, suru viljaliha koorelt kahvliga maha ja tambi püreeks. Kui kõrvits on väga vesine, siis pigista osa veest välja.
Lisa kõrvitsasegule vahtrasiirupit või mett. Puista kaneeli ja suhkrut. Sulata veevannis šokolaad, sega sinna hulka vahukoor ning lisa kõrvitsasegule. Klopi neli munakollast lahti, lisa mascarpone ja lisa kõrvitsasegu hulka. Vala segu koogipõhjale, kata vorm fooliumiga ja pane 180 kraadisesse ahju 40 minutiks küpsema. Eemalda foolium ja küpseta veel 30-40 minutit.
Ahjust võttes on koogi sisu veel lõikamiseks liiga pehme ja võdiseb kergelt, sestap lase koogil paar tundi jahtuda. Ootajaid auhinnatakse imelise koogiga, mis lihtsalt suus sulab. Kaunista valge šokolaadi laastude ja vaarikatega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes