Kööginurk: Purukook ploomidega
Kui on kodus ploome, siis tuleb loomulikult ka ploomikooki teha. Retsept on pärit 2008. aasta novembrikuu Omamaitsest, aga mulle jäi see silma hoopis toidublogist Hea toit, parem elu!. Ühte koostisosa - sidrunit - mul too õhtu kodus käepärast ei olnud, aga kook tuli sellegipoolest tõsiselt hea. Kogus on paras 26-28 cm koogivormi jaoks. Ja nüüd kokkama!
Koostis:
Põhi
200 g jahu
140 g võid
50 g (pruuni) suhkrut
1 muna
Ploomitäidis
8-10 ploomi
1 sidruni koor ja mahl
25 g suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl riivitud muskaati (soovi korral)
Purukate
85 g pehmet võid
85 g jahu
85 g pruuni suhkrut
1 sidruni riivitud koor
Valmistamine:
Koostis:
Põhi
200 g jahu
140 g võid
50 g (pruuni) suhkrut
1 muna
Ploomitäidis
8-10 ploomi
1 sidruni koor ja mahl
25 g suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl riivitud muskaati (soovi korral)
Purukate
85 g pehmet võid
85 g jahu
85 g pruuni suhkrut
1 sidruni riivitud koor
Valmistamine:
Taina jaoks näpi jahu ja või purutaoliseks, lisa suhkur ja muna. Vormi palliks ja pane toidukilesse pakituna 30 minutiks külmikuse. Tükelda ploomid, piserda üle sidrunimahlaga. Purukatte valmistamiseks hõõru või ning jahu purutaoliseks, lisa suhkur ja riivitud sidrunikoor. Rulli jahusel pinnal tainas natuke õhemaks, vooderda vorm või kata ahjuplaat. Pane tainale ploomitükid ning raputa üle sidrunikoore, suhkru, muskaadi ja kaneeliga. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit, siis vähenda kuumust 160 kraadini ja küpseta veel 25-35 minutit. Serveeri soojalt jäätise, vahukoore või vaniljekastmega.
Kommentaarid
Postita kommentaar