Kööginurk: Sõstrakeeks

Üks õhtu tuli värskelt korjatud sõstraid nähes isu teha neist miskit hääd. Kuna retsept (minu selleaastasest koogikalendrist - juuli kook) oli mul juba eelnevalt välja valitud, hakkasingi vaaritama, niiet poole ööni läks ära. Välja tuli aga tõesti väga maitsev asi, mis kõigile meeldis ning mida oli väga lihtne valmistada. Nii valmiski minu päris esimene keeks.


Koostis:
175 g võid
175 g suhkrut
4 muna
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
150 g punaseid ja musti sõstraid

Valmistamine:
Vahusta pehme või (mida pehmem, seda parem vahustada), suhkur ja munad kohevaks heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vaniljesuhkur. Sega õrnalt kuivained vahuga.
Võita keeksivorm ja lõika küpsetuspaberist selline riba, mis kataks vormi põhja ja ulatuks mõlemalt poolt üle kitsamate äärte. Jaga nii tainas kui marjad mõtteliselt kolmeks. Tõsta vormi põhja kolmandik tainast, laota peale kolmandik marju. Jätka, kuni kõige pealmiseks kihiks jäävad marjad.
Küpseta 180 kraadi juures 45-50 minutit (see aeg võib eri ahjudel varieeruda, nt mina pidin küpsetama seda pea 30 min kauem) kuni keeks on helepruun ja puutikku keskele torgates jääb see puhtaks. Lase 10-15 minutit vormis jahtuda, siis tõsta küpsetuspaberi abil välja. Kaunista marjade ja tuhksuhkruga.


PS Väga tore oleks lugeda teie kommentaare, kui te olete mingit retsepti siit blogist ka ise katsetanud: kuidas välja tuli, kuidas maitses, äkki tegite ise retseptidesse mingeid muudatusi, siis milliseid jne. Tõesti, tõesti oleksin väga tänulik :)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes