Kööginurk: Krõbeda kaneelikattega mustikamuffinid
Need muffinid on vist seni tõesti parimad, mida teinud olen. Mõnusa krõbeda kattega ja kaneelise maiguga ning marju oli ka kuhjaga sees. Nagu minu kokkamise kohta öeldi: "Time well spent!". Retsept pärineb siis jällegi minu koogikalendrist. Tasub kindlasti järele proovida!
Koostis:
Taigen:
200 g nisujahu
100 g suhkrut
noaotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 ml õli
100 ml piima
150 g mustikaid
Kate:
70 g suhkrut
1 tl kaneeli
30 g nisujahu
35 g võid
Valmistamine:
Vooderda muffinivormid pabervormidega. Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Klopi munad lahti, lisa õli ja piim, sega kõik õrnalt kuivainetega, lõpuks sega ettevaatlikult taignasse mustikad ja täida muffinivormid ääreni.
Katte valmistamiseks lõika või väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel. Tõsta peale võitükid ja mudi sõrmede vahel peenikeseks puruks. Pudista kate muffinitele ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Koostis:
Taigen:
200 g nisujahu
100 g suhkrut
noaotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 ml õli
100 ml piima
150 g mustikaid
Kate:
70 g suhkrut
1 tl kaneeli
30 g nisujahu
35 g võid
Valmistamine:
Vooderda muffinivormid pabervormidega. Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Klopi munad lahti, lisa õli ja piim, sega kõik õrnalt kuivainetega, lõpuks sega ettevaatlikult taignasse mustikad ja täida muffinivormid ääreni.
Katte valmistamiseks lõika või väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel. Tõsta peale võitükid ja mudi sõrmede vahel peenikeseks puruks. Pudista kate muffinitele ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar