Kööginurk: Krõbeda kaneelikattega mustikamuffinid

Need muffinid on vist seni tõesti parimad, mida teinud olen. Mõnusa krõbeda kattega ja kaneelise maiguga ning marju oli ka kuhjaga sees. Nagu minu kokkamise kohta öeldi: "Time well spent!". Retsept pärineb siis jällegi minu koogikalendrist. Tasub kindlasti järele proovida!


Koostis:
Taigen:
200 g nisujahu
100 g suhkrut
noaotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
2 muna
100 ml õli
100 ml piima
150 g mustikaid

Kate:
70 g suhkrut
1 tl kaneeli
30 g nisujahu
35 g võid

Valmistamine:
Vooderda muffinivormid pabervormidega. Sega omavahel kuivad ained: jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Klopi munad lahti, lisa õli ja piim, sega kõik õrnalt kuivainetega, lõpuks sega ettevaatlikult taignasse mustikad ja täida muffinivormid ääreni.
Katte valmistamiseks lõika või väikesteks kuubikuteks. Sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel. Tõsta peale võitükid ja mudi sõrmede vahel peenikeseks puruks. Pudista kate muffinitele ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes