Kööginurk: Pasta kukeseente ja hernestega

Kuna kukeseeneaeg on käes, sai ka minul esimene kukeseenepasta sellel aasta tehtud. Värsketest omakorjatud kukeseentest pasta viis keele alla, kuigi seda süües tuli kuidagi sügise tunne peale, sest tavaliselt olen seda teinud ikka augusti lõpupoole või septembri alguses. Retsepti leidsin mitu aastat tagasi selliselt toredalt leheküljelt nagu femme.ee, kus Maru oma köögipoolest kirjutas.


Koostis:
veidi võid ja oliivõli
1 kollane sibul
1 suurem küüslauguküüs
umb 300 g kukeseeni
3 sööja jagu pastat (nt farfalle või fusilli)
4-7 suurt salveilehte
2 dl vahukoort
1 suurem munakollane
meresoola ja pipart
muskaatpähklit
1 dl puhastatud herneid (võivad olla ka külmutatud)
peale riivitud Parmesani

Valmistamine:
Kuumutada pannil korralik võikild ja törts oliivõli. Lisada hakitud sibul, mis praadida kuldseks, ja seejärel hakitud küüslaugupudi. Kiire keerutus pannilabidal ning metsasodist puhastatud kukeseened peale (kui võimalik, siis mitte veega pesta). Suuremad isendid rebida keskelt pooleks ning lisada siis. Lasta seentel seni praadida ja haududa, kuni pannile tekkinud vedelik on peaaegu kadunud. Rebida mõned salveilehed maitseks ja pisut meresoola ning pipart. Samal ajal keeta pasta, kuhu lisada ka herned ja natuke soola. Kui pasta on valmis, tuleb see kurnata ja kallata kukeseentele seltsiks. Kloppida vahukoorele hulka munakollane ning lisada ka õige pisut muskaatpähklit. Seejärel valada kooresegu pastale. Segada, kuni tekib kreemjas kaste. Lõpuks riivida pastale peale Parmesani ja lasta heamaitsta.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes