Kööginurk: Liharullid peekoniga

Ja siit tuleb üks minu kindlatest lemmikretseptidest. Lihtne valmistada ja imemaitsev. Retsepti enda leidsin juhuslikult umbes aasta tagasi ühest vanast Naistelehe Nipiraamatust (nr 34, dets 2010) ning sellest ajast peale olen seda mitmeid kordi teinud, viimati eelmine kuu ema ja isa pulma-aastapäevaks. Originaalretseptis valmistati üks suur liharull, aga mina olen teinud palju väikseid, sest nii tundus lihtsam :)


Koostis:
700 g seafileed (nt kaelakarbonaad)
100 g sulatatud juustu (nt naturaalne Merevaik)
3-4 küüslauguküünt
musta pipart
150 g suitsupeekonit
1 tl vedelat mett

Vaja läheb ka hambatikke ja fooliumit.

Valmistamine:
Lõika liha küllaltki õhukesteks viiludeks ning haamerda viilud kergelt läbi (sest õhemaid viile on parem rulli keerata). Määri sulatatud juust viiludele ühtlaselt laiali. Koori ja puhasta küüslauk ning lõika õhukesteks viiludeks. Lao ühtlaselt sulatatud juustule ja maitsesta musta pipraga. Laota peekoniviilud lihaviiludele ühtlaselt laiali. Kui valid pekisema peekoni, muudab see liharulli mahlasemaks. Soola ei ole tarvis lisada, sest juust ja peekon sisaldavad seda piisavalt. Keera viilud rullideks ja kinnita hambatikkudega. Rullid keera omakorda fooliumisse ja aseta ahjupannile. Pane rullid ahju ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 30 min. Enne ahjust väljavõtmist tee foolium lahti, määri rullid üle vedela meega, keera kuumus suuremaks ja lase lihal pruunistuda. Serveeri näiteks kartulipudru, kuskusi või riisiga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes