Kööginurk: Kondenspiimane beseekattega rabarberikook

Ema sünnipäevaks (mis oli mai alguses) valmistasin oma köögis rippuvast koogikalendrist järjekordse koogi. Tegemist on küllaltki magusa koogiga, sest kondenspiima oli seal tunduvalt rohkem tunda kui rabarberit, kuid hea oli ikkagi :) Tegu on beseekattega koogiga, kuid arvan, et kui see ära jätta, oleks see kook ikka sama maitsev.

Põhi:
150 g võid
1,5 dl suhkrut
noaotsaga soola
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
3 munakollast
400 g magusat kondenspiima
1 dl hapukoort
350-400 g tükeldatud rabarberit

Beseekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Valmistamine:
Hõõru toasoe või suhkruga heledaks kreemiks, lisa sool, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 min. Tõsta põhi ahjust välja.
Klopi lahti munakollased ja sega hoolikalt kondenspiima ja hapukoorega, lisa rabarberitükid. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 30 min 180 kraadises ahjus.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Määri kate koogile. Küpseta veel 180 kraadi juures umb 10 min kuni pind hakkab võtma kuldset tooni.
Lase koogil jahtuda ja lõika märjaks kastetud noaga tükkideks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes