Sünnipäevapidu

31. märtsil sai vaikselt peetud Ingemari sünnipäeva. Kuigi sünnipäevalaps ise oli natuke haige, toimus ikkagi mõnus koosviibimine pere keskis. Sellele eelnes hommikust saadik köögis kibe vaaritamine. Esimese asjana läks ahju eelnevalt juba mitmeid kordi tegemisele tulnud suvemarjakook (mille piltki mul siin blogis eelnevalt kuskil üleval on). Uue katsetusena tegime Ingemari ema retsepti järgi väga huvitavat ja imemaitsvat kokteilisalatit. Selle tarbeks koostisosade tükeldamine võttiski enda alla suurema osa hommikust (kõik tükid pidid ju udupeened olema). Lisaks tegime ka enda varianti tortilladest, kuid seda juba siis, kui esimene nälg oli salatiga kustutatud ning seega jätkus kannatust mökerdamiseks (kahjuks said need otsa enne, kui tuli meelde pilti teha). Kõik õnnestus 100% ning toitu (eriti salatit) kiitsid kõik külalised!!!

Nüüd aga järgemööda meie menüüs olnud toitude retseptid.



Kokteilisalat

Allikas: ajakiri Kööginurk detsember 2010.

Koostis:
100 g suitsukanaliha
100 g keedusinki
2 muna (keedetud)
1 purk (380 g) konservananassi
100 g värskeid šampinjone (praadida ilma soolata)
1 sibul (praadida ilma soolata)
1 purk Hellmansi majoneesi
1 purk konservšampinjone (kaunistamiseks)
1 kiivi (kaunistamiseks)

Sellest kogusest saab ühe kena salatikausikese jagu salatit. Meie tegime sünnipäevaks topeltkogustega 2 kausitäit.

Valmistamine:
Haki kõik salati koostisosad (välja arvatud kaunistamiseks mõeldud purgi šampinjonid ja kiivi) peeneks. Prae pannil õlis eraldi värsked šampinjonid ja eraldi sibul. Lase seentel ja sibulal maha jahtuda. Lao kaussi kihiti:
1. kiht praetud šampinjonid
2. kiht praetud sibul
3. kiht singitükid
4. kiht ananass
5. kiht kanaliha
6. kiht munapuru
7. kiht kata majoneesiga
8. kiht kaunista purgišampinjonide ja kiivisektoritega


Tortillad
Koostis:
1 pakk tortilla põhjasid
4 keskmist tomatit
1 kimp rohelist salatit
2 mozzarella juustu
1 pakk kanafileed
pipart
soola
karrit

Valmistamine:
Prae kanafilee tükid pannil õlis ja maitsesta soolaga ja karriga. Tükelda kõik teised asjad ning sega kausis salatiks kokku, maitsesta õrnalt soola ja pipraga. Lisa kana salatile ning sega korralikult läbi. Seejärel tõsta paar- kolm (oma parema äranägemise järgi) supilusikatäit salatit eelnevalt soojaks aetud tortilla põhjale, voldi kokku ja lase hea maitsta.



Suvemarjakook

Koostis:
Põhi:
3 dl nisujahu
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2 spl piima
Täidis:
1,5 dl hapukoort
2 muna
0,5 dl suhkrut
1,5-2 dl suvemarju (sobivad ka külmutatud)

Valmistamine:
Valmista muretaigen. Näpi sõrmede vahel külmad võitükid nisujahu ja suhkruga. Kui mass on sõmer, lisa külm piim ja sõtku käte vahel kiirelt elastseks taignaks. Suru 24 cm (sobib ka 26 cm) läbimõõduga vormi põhja ja servadele ning pane 30 min külmkappi ootele. Seejärel torka kahvliga põhja sisse augud ja eelküpseta põhja 7-8 min 200 kraadises ahjus.
Sega hapukoor munade ja suhkruga. Kalla marjad eelküpsenud koogipõhjale, vala üle hapukoore-muna seguga. Küpseta 175 kraadi juures umb 40 min kuniks täidis on kenasti hüübinud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes