Loetud raamatud 2011

Tahtsin selle postituse tegelikult juba aasta alguses teha, aga kuidagi ei jõudnud sinna maani. Nüüd saab see aga tehtud. Nagu mõned võib-olla teavad, meeldib mulle väga lugeda ja sellest tulenevalt on mul tehtud ka nn "reading list", kus on kirjas kõik huvipakkuvad ja lugemist ootavad raamatud kui ka loetud raamatud ning sinna juurde kuuluv statistika. Tänu sellele on mul hea ülevaade, mis on juba loetud, mida tahaks järgmisena kätte võtta jne. Tuli mõte hakata ka siin blogis oma lugemiselamustest lähemalt jutustama. Alustaks väikse ülevaatega eelmisest aastast.

2011 loetud raamatud

  • Amélie Nothomb "Jahmatus ja värinad" - pilguheit ühe jaapani suurfirma igapäevaellu ja üldisemalt jaapani kultuuri. Selline huvitav autobiograafiline raamat.
  • Apuleius "Kuldne eesel" - midagi ladina kirjandusest. Sai loetud ühe ülikooli loengu raames ja peaks mainima, et ilma taustateadmisteta ladina kultuurist ja ühiskonnas jääb paljugi sellest raamatust saamata.
  • Émile Zola "Nana" - lugesin seda vist oma 4 aastat, mitte sellepärast, et see oleks halb raamat, aga mul on harjumus lugeda mitmeid raamatuid korraga, seega paratamatult jäävad mõned lihtsalt pikemaks ajaks riiulile seisma, kuni ma selle sealt jälle avastan. Prantsuse kirjandusklassika, mis siin ikka kommenteerida. Väga elutruu pilguheit 19. saj lõpu ja 20. saj alguse Pariisi ellu ja veel täpsemalt Pariisi prostituut/näitleja Nana ellu.
  • Frédéric Beigbeder "17,90€" - super raamat, soovitan soojalt. Mõnus huumor ja Anti Saare tõlge pr keelest eesti keelde on ka tõsiselt hea. Beigbeder on prantsuse tänapäeva üks populaarsemaid ja hinnatumaid kirjanikke, seega tasub järgi tšekata. Sellest on muide film ka tehtud (samuti väga hea).
  • J.R.R. Tolkien "Kääbik" - lõpuks sai ära loetud, õhtuti enne magamaminekut unejutuks, tore muinasjutt.
  • Jean-Paul Sartre "Eksistentsialism on humanism" - hmm, midagi vägagi kooli kohustusliku repertuaari vallast.
  • Marlena de Blasi "Tuhat päeva Toskaanas" - mõnus ajaviitelugemine, ilus Itaalia loodus, eluolu, kohalik köök jne jne. Sobib, kui tahad ajutiselt hallist Eestist teise, alati päikeselisse maailma põigata. Mulle igatahes väga istuvad sellised raamatud.
  • Michel Houellebecq "Elementaarosakesed" - ropp, nilbe, vulgaarne jne, aga selle eest väga mõtlema panev raamat. Jättis sügava mulje, üks raamat, mida ma kindlasti veel tükkaega peale lugemist mäletan.
  • Michel Houellebecq "Võitlusvälja laienemine" -  sarnane "Elementaarosakestega", aga ei meeldinud nii palju. 
  • Petronius "Trimalchio pidusöök" - sama, mis "Kuldse eesli" puhul
  • Romain Gary "Elu alles ees" - ka see raamat jättis mulle sügava mulje. Kirjeldab Pariisi prostituudi lapse rasket elu. Kuna prostituudid ei tohtinud seaduse järgi lapsi saada ja endale jätta, siis kasvas ka see poiss, kelle isa oli araabia päritolu, ühe vana haige naise juures Pariisi getos. Kuigi ta elu oli sünge, kirjeldas ta seda lapseliku kerguse ja siirusega. Väärib lugemist.
  • Samuel Beckett "Godot'd oodates" - midagi absurdi teatri vallast. Näidend, kus 2 hulgust ootavad mingit välja mõeldud tegelast Godot'd, keda ei tulegi :D Naljakas!!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes