Kööginurk: Mustsõstrakook




Väga mõnus kook, mille retsept pärineb selle aasta koogikalendrist (märtsi kook). Seal on veel mitmeid ahvatleva välimusega kooke, mida ma kindlasti mingi aeg katsetan. Kõnealune kook aga meeldis kõigile sööjaile väga, kuna polnud läägelt magus, vaid mõnusalt mahe (see sõltub paljuski moosis, mida seal kasutad, seega sobivad hapukamad moosid). Aga nüüd siis retsept:)

Koostis:
Põhi:
100 g võid
2,5 dl nisujahu
1 dl neljaviljahelbeid
2 spl suhkrut
1 munakollane
Täidis:
250 g hapukoort
2 munakollast
1 dl suhkrut
200 g mustsõstramoosi (aga võib vabalt katsetada ka teiste hapukamate moosidega, ise plaanin järgmine kord teha ploomimoosiga)
Kate:
3 munavalget
1 dl suhkrut

Valmistamine:
Näpi külm või, jahu, helbed ja suhkur näppude vahel pudiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks taignaks. Vormi pall (minul jäi taigen liiga kuiv ja ei hakanud palliks kokku, seega lisasin väikse sortsu vett) ja pane toidukiles 1/2 h külma. Määri 26cm lahtikäiv koogivorm võiga, kata põhi küpsetuspaberiga (nagu pildilt näha, kasutasin ma tavalist sügavamat klaasist koogivormi). Laota taigen koogivormi põhja ja äärtesse, torka kahvliga põhja augud ja küpseta 200 kraadi juures 15 min.
Täidiseks klopi munakollased suhkruga lahti ja lisa hapukoor.
Beseekatte jaoks vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks.
Vala eelküpsetatud põhjale täidis. Täidise peale tõsta lusikaga ühtlaselt moos. Kõige peale määri munavalgevaht. Küpseta 175 kraadi juures 30 min.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes