Kööginurk: Sibula-kartuli supp (Potage parmentier)


Jaanuari kuu uus kulinaarne katsetus oli Julia Childi sibula-kartuli supp (raamatust "Mastering the Art of French Cooking") enda modifikatsioonidega. Minu jaoks oli supi tegemine üldse esmakordne ning seega põnev ettevõtmine. Alguses kirtsutati nina ja öeldi, et see kohe kindlasti ei kõlba süüa, kuid kui supp valmis oli, söödi õhinal ja kiideti takka. Panen enda versiooni sellest supist siia üles ka. Minu supi nimi võiks olla lillkapsasupp kartuli ja sibulaga, igatahes mõnus kerge ja tervislik vaheldus.

Koostis:
6 väiksemat kartulit (250g) - tükeldatud
2 suurt sibulat (250g) - tükeldatud
400g lillkapsast
vett
soola
1 loorberileht
4 pipratera
25-50g võid (pehmet)
gruusia leiba või tavalist saia - tükeldatud

Valmistamine:
Keeda poolenisti kaanega kaetud potis tasasel tulel juurviljad, vesi, sool (umb 1tl), loorberileht ja pipraterad 40-50 min, kuni juurviljad on pehmed. Suru juurviljad läbi sõela või purusta kahvliga (konsistents jääb mõnusam kui saumiksriga) ning maitsesta vastavalt vajadusele soolaga.
Tee saiast kuubikud ja prae pannil oliivõlis, maitsesta soolaga.
Enne serveerimist taaskuumuta supp keemiseni, tõsta tulelt ning sega sisse või. Serveeri koos saiakrutoonide ja värske rohelise sibulaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes