Ülevaade headest asjadest 1. osa

Selle kirje teemaks oleks siis kõik head asjad (pildis) nii söögi, ehete, riiete, kosmeetika kui ka elamuste vallas,
mida on kokatud või soetatud või niisama kogetud.

Alustaks toidust:
Küpsetatud pruun toorjuustukook
Leidsin retsepti Naistelehest (vist oli aprillikuu number või miskit sinna kanti), igatahes jube hea oli!

Mõtlesin, et kuna seda retsepti kohe naksti võib-olla netist ei leia, siis paneks siia kiire "how to" ka kirja juhuks, kui keegi tahab seda proovida:

Koostis:
Põhi:
150 g kakaoküpsiseid (mina kasutasin Selga küpsiseid)
80 g võid

Täidis:
350 g toorjuustu
80 ml vahukoort
220 g suhkrut
55g kakaopulbrit
1/2 tl kaneeli
3 muna

Valmistamine:
Sulata või ja purusta küpsised ning sega läbi. Suru küpsisemass 23 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja küpseta 180 kraadi juures 8-10 min. Vahusta toorjuust vahukoorega. Lisa suhkur, kakao ja kaneel ning vahustamist jätkates ükshaaval munad. Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 30 min. Serveeri jahtunult.
P.S. koogi sisse võib lisada ka brändit või mandlilikööri.

Kreemjas ahjukana kõrvitsa ja tšilliga
Retsepti leidsime toidublogist Hea toit. Tegime seda Ingemariga tema sünnipäeval ning duubeldasime kõiki koguseid suurema portsu jaoks, et kõigile näljastele ikka jätkuks:) Algul pelgasin seda kõrvitsat selles toidus, sest pole eriline sõber ning pole väga harjunud ka seda sööma, aga tulemus (ka kõrvits) oli super nämma! Kõrvale sõime kuskussi.

Täidetud kalkunirullid
See on minu tänane katsetus, mis 100% õnnestus. Leidsin retsepti oma kokaraamatust Anne Labrosse "Kodused toidud prantsuse moodi". See oli tegelikult ainult osa retseptist, aga ülejäänu tegemiseks polnud materjali:) Kohandasin ise nats koguseid ja kirjutan oma variandi ka siia üles:

Koostis:
700 g kalkuni rinnafileed (võib olla ka kanaliha)
sool ja broilerimaitsaine (tegelikult maitsestada nii kuidas omal soov on)
Täidis:
400 g hakkliha
2 muna
4 spl piima
~150 g riivsaia (umb 3/4 klaasi)
150 g kanamaksa (ise küll ei pannud, kuna polnud käepärast)
soola ja pipart

Valmistamine:
Sega kokku täidis. Haki kanamaks ja lisa täidisele. Lõika kalkuniliha õhukesteks viiludeks ja klopi lihahaamriga õhukeseks. Pane lõikudele umb 2 spl täidist, rulli tihedasti kokku ja kinnita puidust hambaorgiga. Maitsesta rullid. Prae rulle kuumas õlis, kuni need on kuldpruunid. Siis küpseta veel umb 30 min 200 kraadises ahjus. Meie sõime koos keedukartuli ja värske tomati-kurgi-hapukoore salatiga.
Muide seda täidist jäi meil rullidest üle, seega vormisime sellest pisikesed kotletipallid ja praadisime ära, väga head jäid (teeks teine kordki sellest möksist lihtsalt kotlette).

Toitudega saigi ühelepoole:)

To be continued...

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes