Suvi ja kokkamine

Üleeile käisin Merli, Kadri ja Helenaga Valkla rannas ujumas ja peesitamas. Sai ka see aasta esimest korda meres sulistatud. Algul ikka tundus vesi täiesti jäine, aga kui ära harjusid ei olnud asi üldse nii hull, täitsa mõnus oli hoopis. Vesi võis olla mingi 18-19 kraadi kuskil. Igatahes olime seal umbes 3h ning selle ajaga suutsin nats ära põleda. Praegugi veel teatud kohad päris punased ja valusad.

Eile oli isal sünnipäev. Selleks puhuks mõtlesin teha kooki, mille retsepti ma netist, täpsemalt Toidutarest olin leidnud (originaalis pärineb see retsept Briti ajakirjast Olive). Kuna ma ei ole mingi meister kokk ja üldiselt minu kokkupuuted toidutegemisega on olnud väga kesised, siis oli väike kartus, et mis sellest koogist küll välja tuleb, kas ta üldse välja tuleb ja kas ta süüa ka kõlbab. Aga jah välja tuli (nagu pildil näha) ja süüa ka kõlbas (isegi võik öelda, et päris hää oli:)), seega oli mul väga hea meel, et lootusetu juhtum ma just ei ole:D



Victoria sandwich

Koostis:
Koogipõhjad:
125 g (x2) võid
2 tk (x2) muna
125 g (x2) suhkrut
125 g (x2) nisujahu
1 tl (x2) küpsetuspulbrit
2 spl (x2) piima

Täidis:
6 spl suhkrut
250 g aedmaasikaid
2 dl vahukoort
3 spl suhkrut (vähendasin natuke originaalretsepti kogust)

veidi tuhksuhkrut peale raputamiseks

Valmistamine:
Esmalt küpseta 2 koogipõhja. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ühekaupa vahustades toasoojad munad, piim ning omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Küpseta 35-40 min 180 kraadises ahjus. Toimi teise koogipõhjaga samamoodi. Täidise jaoks pane potti 6 spl vett ja suhkrut, kuumuta, lisa umbes pool maasikakogusest (tükeldatuna) ning hauta mõned minutid, kuniks maasikad on pehmenenud. Jahuta segu. Lõika ülejäänud maasikad keskelt pooleks ja lao alumise koogipõhja peale. Aseta lusikaga peale siirupine maasikamoos. Vahusta vahukoor 3 spl suhkruga ja pane see maasikamoosi peale. Pane peale teine koogikiht, sõelu koogile tuhksuhkrut ja serveeri kohe.

Täna on juba uus kokkamise plaan käsil. Leidsin jälle mingi retsepti kuskilt ja nüüd siis hakkan tegema wokitud kananuudleid. Eks siis näeb, mis sellest välja tuleb :)

Homme on plaanis minna laulupeole ja esmaspäeval vist võib-olla Idasse, sest Ingemaril hakkab puhkus:)

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kööginurk: Kodused hakklihapirukad

Kööginurk: Suitsukanapirukas

Kööginurk: Hautatud kalkuni kintsuliha tomatikastmes